Korelon – Ura, tausta ja julkaisut

Korelon, oikealta nimeltään Onni Virtanen on yksi Suomen puhutuimmista rap-artisteista. Korelon on on saavuttanut massiivisen suosion lyhyessä ajassa.

Korelonin ainutlaatuinen ääni, kova työ ja nerokkaat sanoitukset ovat tehneet hänestä tunnetun hahmon Suomen Spotify-llistoilla.

Korelon on myös herättänyt voimakkaita vastareaktioita. Korelonin musiikkia ei kuulla radiossa.

Tässä artikkelissa käymme läpi Korelonin taustan ja mediahuomion.

Kuva kollaasi Korelonista. Kuvassa näkyy niin albumikuvitusta kuin Korelonin koira Oreo.

Mistä Korelon on kotoisin?

Korelon on kotoisin Helsingistä, Suomesta. Hän syntyi kaupungissa luojan vuonna 1999.

Pääkaupungin monipuolinen ja elävä kulttuuriympäristö on tarjonnut hänelle inspiraatiota ja mahdollisuuksia kehittää musiikillista uraansa. Helsingin monikulttuurinen tausta heijastuu myös Korelonin musiikissa, jossa yhdistyvät erilaiset vaikutteet ja tarinat.

Korelonin yksi suosituimpia kappaleita on Iben kanssa tehty Cityboy, joka kertoo Helsingissä asumisesta.

Elämä ja inspiraatio

Nuorena Korelon keräsi omien sanojensa mukaan paljon pulloja. Tämä kokemus säästämisestä osoittaa hänen nöyryytensä ja periksiantamattomuutensa.

Korelonin nöyrä olemus ei ainoastaan heijastu hänen maanläheisyydessään vaan myös hänen taiteessaan, jossa hän usein käsittelee arjen realiteetteja ja unelmia.

Mielenkiintoisesti Korelon on maininnut, että hänen aiempi unelma-ammattinsa oli kaupan kassa, mikä lisää hänen imagoonsa nöyrää sävyä.

Korelon mediassa

Korelon on tunnettu siitä, että hän ei anna usein haastatteluja, mikä tekee jokaisesta esiintymisestä erityisen.

  • Hänen harvinaisempi esiintymisensä Klangin BFF-podcastissa valotti hänen persoonallisuuttaan ja ajatuksiaan tavalla, joka on syventänyt kuulijoiden ymmärrystä ja arvostusta häntä kohtaan.
  • Vuonna 2024 Korelon esiintyi myös Taacca-podcastissa. Sen juontajat suomalaiset räppärit Tuomas Kauhanen ja Brädi, paljastivat etteivät ole aikasemmin saaneet Korelonia vieraaksi, mutta nyt yritysten jälkeen, Korelon itse teki aloitteen vierailusta. Jakson teemana oli sanoitusten todellisuuden peilaaminen.
  • Korelon esiintyi Janni Hussin ja Sointu Borgin Sana on vapaa -podcastissa. Kyseisessä haastattelussa keskityttiin Korelonin naisiin kohdistuviin sanoituksiin.

Kommentit jokaisen podcastin jälkeen korostavat, kuinka Korelonin älykkyys, samaistuttavuus ja syvällisyys tulivat esiin, antaen kuulijoille uuden näkökulman hänen musiikkiinsa ja persoonaansa.

Sosiaalisessa mediassa kuten Redditissa Korelonin liikkeet herättävät suurta kiinnostusta.

🎼

Miten Korelon on vaikuttanut räppiin?

Korelonin musiikki erottuu kyvyllään yhdistää syvällisiä sanoituksia tarttuviin biitteihin, mikä on kerännyt hänelle vankkaa kuuntelijakuntaa Suomessa, erityisesti streamausalustoilla.

Hänen kykynsä puhua henkilökohtaisista kokemuksista ja laajemmista yhteiskunnallisista teemoista resonoi monien kuulijoiden kanssa, tarjoten samastumispintaa ja uusia näkökulmia.

Korelonin riimit ottavat myös yhteiskunnallisesti kantaa, asioihin kuten huumekauppaan ja kauneusihanteisiin.

Korelonin tuotanto on kaiken kaikkiaan korkea- ja omalaatuista.

“Korelon ei voi sietää rasismia,
tumma mimmi mun autos vaik penkit vaniliat.

Hiljasimmat mimmit on niit pahimpia,
mun exäl iso peppu se oli Brasiliast.”

Korelon

Lopun alku -kappaleessa (2023)

Onko Korelon muuttanut sanoitustyyliään?

Korelon on vaihtanut tyyliään hieman puhtoisemmaksi. Korelon kuuli keikalla kouluikäisten nuorten hokevan alatyylisiä sanoja. Nuorempien fanien kielenkäyttö, ja hänen vaikutuksensa siihen, muutti Virtasen asennetta sanoituksiinsa.

Mikä koruja Korelonilla on?

Korelonin kaulassa näkee todennäköisesti arvometalleja. Korelonille on tuotettu uniikkeja koruja kultaseppämestari Tarkkasen toimesta. Yhdessä koruista näkyy Korelonin Tunnettu-logo. Hän sai logo korun Tunnettu plugi albumin julkaisun yhteydessä.

Toisessa myöhemmin tehdyssä näkyy Korelonin isoäiti, keneen Korelon myös viittaa useassa riimissään, kuten Tunnettu plugi albumin nimikkobiisissä.

Mitä Korelon harrastaa?

Korelonin keikka ja tuotantokalenteri on vauhdikas. Kuitenkin hän on löytänyt aikaa harrastuksille. Vuonna 2024 Korelon paljasti aloittaneensa tarkkuusammunnan. Räppäri onkin aktiivisesti julkaissut kuvia tuloksistaan ammuntaradalla.

Onko Korelonilla lemmikkejä?

Kyllä on. Korelon sai alkuvuodesta 2023 suloisen koiranpennun. Korelon nimesi koiran Oreoksi, ilmeisesti sen mustavalkoisen värityksen vuoksi. Huippu suloinen pari!

Koirien lisäksi myös kissat luonnollisesti viihtyvät Korelonin seurassa. 😉

Kuvassa näkyy Spotify palvelun Korelonin artistisivu. Kuva näyttää että Korelonilla oli kuvan ottamisaikaan 267 936 kuuntelijaa kuukaudessa, ja hänen suosituimpiaan kappaleita Spotifyssä olivat "Lately" ja "Julkinen persoona"
Kuvankaappaus: Korelon kerää merkittävästi kuuntelijoita Spotifyssä.

Onko Korelon aktiivinen TikTokissa?

Kyllä on. Korelonin uran on saanut vauhtia hänen nerokkaan TikTokin hyödyntämisen aniosta.

@Korelonn saa sosiaalisesta mediasta voimaa 72 tuhannen seuraajan ja yli 2.3 miljoonan tykkäyksen voimin.

Korelon näyttää eri puolia itsestään, olipa kyse sitten spontaaneista hetkistä tai leikkisistä kohtaamisista koiranpentujen kanssa.

Kysymys siitä, pysyykö hän itsenäisenä artistina vai hyppääkö suuren levy-yhtiön kelkkaan, herättää keskustelua ja kiinnostusta.

Korelonin suosio on jopa herättänyt keskustelua TikTokin algoritmin hyväksikäytöstä.

👍

Myykö Korelon oheistavaraa?

Kyllä myy. Korelon omistaa tunnetun suomalaisen vaatemerkin nimeltä kszn. Merkki tarjoaa tyylikkäitä ja laadukkaita vaatteita, jotka sopivat jokaiseen vuodenaikaan. Kszn vaatteita on kuitenkin tarjoilla vain harvoin.

Korelonin suunnittelemat vaatteet heijastavat hänen musiikillista tyyliään ja persoonallisuuttaan, tuoden esiin modernin ja urbaanin muodin piirteitä. Viimeaikoina Korelon on erityisesti keskittynyt verryttelyasuihin.

Korelon tuotanto

Taulukko Korelonin viimeisimmistä kappaleista osoittaa hänen aktiivisen työnsä musiikkialalla. On kiistatonta, että hänen työskentelynsä on työntänyt koko suomirapin kenttää eteenpäin.

Artisti(t)Kappaleen nimiVuosi
KorelonVaarallinen nainen2024
Korelon, SlikiWHITEBOY2024
KorelonOreo2024
Korelon, FabeLately2024
KorelonKyl vitus (Intro)2023
KorelonLyrical King2023
Korelon, AresTarinoit Vantaalt2023
KorelonFikti (Sama äijä)2023
KorelonTunnettu Plugi2023
KorelonCITYBOY2023
KorelonBabymama2023
KorelonNyt mä soin2023
KorelonMissi2023
KorelonTräpist Listoille2023
Korelon, BlackflacoRakkausbiisi2023
KorelonMähä Sanoin2023
KorelonLopun Alku2023
Korelon, SHRTYFWB2023
Korelon, CledosMissi2023
Blackflaco, KorelonJulkinen persoona2023
Korelon, ibeCITYBOY2023
Korelon, TuristiCancel2023
KorelonLoverboy2023
KorelonTokisit2023
KorelonLaastari2023
KorelonSexmane2023
william, KorelonEi vitus (feat. Korelon)2023
KorelonNext Up2023